Zeeland, The Netherlands from Christoph Schwab on Vimeo.

Zoek hier een leuk vakantie-huisje in Zeeland

Afbeeldingsresultaat voor afbeelding zeeland

De provincie Zeeland
De hoofdstad van de provincie Zeeland is Middelburg. Die stad vormt samen met Vlissingen en Oost-Souburg het grootste kerngebied. Vlissingen en Terneuzen (stad) en Terneuzen zijn belangrijke havenplaatsen met grote industriegebieden. Goes ligt centraal op Zuid-Beveland en heeft naast Middelburg, door de geografische ligging, ook een belangrijke centrumfunctie.

De grootste Zeeuwse stad in Zeeland is Middelburg met 39.210 inwoners in 2014. Tweede is Vlissingen met 33.100 inwoners Oost-Souburg, dat in de gemeente Vlissingen ligt, is een woonplaats en wordt derhalve niet gerekend tot de stad en woonplaats Vlissingen. in tegenstelling tot [West-Souburg]. Dit dorpje ligt in de Vlissingse wijk [Groot-Lammerenburg]. Vaak wordt echter, zoals door het [Centraal Bureau voor de Statistiek], het dorp [Oost-Souburg] tot de bevolkingskern Vlissingen/Oost-Souburg gerekend, waardoor het met 43.505 inwoners de grootste kern van Zeeland is. Daarna volgen Goes (26.920 inwoners) en Terneuzen (24.900 inwoners). Deze vier plaatsen zijn met 25.000-50.000 inwoners de grootste kernen in Zeeland. Verder zijn er plaatsen met meer dan 10.000 inwoners, zoals Zierikzee, Hulst (stad)|Hulst en dus Oost-Souburg. Daarnaast zijn er veel kleine historische steden, zoals Tholen (stad)|Tholen, Sluis (stad)|Sluis en Veere (stad)|Veere en vele dorpen en buurtschappen.

Met samen meer dan 45.000 werkenden vormt de kernstad Middelburg-Vlissingen het economisch hart van de provincie. De gemeente Terneuzen telt 28.000 werkenden. Het aantal leerlingen in voortgezet-, hoger- en wetenschappelijk onderwijs bedroeg in 2007: in Middelburg-Vlissingen 10.800, in Terneuzen 5.400 en in Goes 4.000.

Van de Statistiek provincie Nederland inwoners Zeeland inwoners woont 56% in de regio Midden-Zeeland Walcheren, Noord-Beveland Noord- en Zuid-Beveland. Het bevolkingsaandeel van [Zeeuws-Vlaanderen] bedraagt 28% van het totaal en in Noord-Zeeland (Schouwen-Duiveland, Tholen (eiland)|Tholen en Sint Philipsland (eiland)|Sint Philipsland woont 16% van de Zeeuwen.

Vakantiehuizen in Zeeland
Boek hier een vakantie huis in Zeeland